zondag 21 juni 2015

Daar is ie dan eindelijk, Tian Min Yan Arnts!!!‏

Op 4 jun. 2015 om 07:50 heeft Ralph Arnts <arnts_ralph@hotmail.com> het volgende geschreven:

--- omdat blogspot niet werkt in China sturen we de tekst van de blog per mail ---
Dit hadden we gisteren willen posten,  inmiddels zijn we in Qingdao aangekomen 


31 mei 2015 rond kwart voor 2 in de middag (Chinese tijd) kwam Yang Tian Min in ons leven.

Wat hebben we uitgekeken naar zijn komst en wat zijn we blij met onze gezinsuitbreiding. 

Tian Min was tijdens de overdracht in onze hotelkamer intens verdrietig. Hij huilde veel en wilde maar weinig van ons weten. 

We zijn nu ruim 2 dagen met zijn vieren en die tijd is best zwaar geweest. 

Tian Min leunt heel erg op Marloes, hij accepteert weinig van Ralph en van Hao Min, die heel erg zijn best doet om een goede grote broer te zijn. 

Hao Min vindt dat erg lastig, want Tian Min pakt bij alles wat hij heeft van hem af en wil ook niets van Hao Min aanpakken. 
Wat wel mooi is om te zien, is dat ondanks het afpakken Tian Min wel alles wat zijn grote broer doet kopieert!

Voor ons is het ook lastig om zomaar ineens twee kinderen te hebben, helemaal omdat we sinds onze aankomst in China nauwelijks tijd hebben gehad om met zijn drieën naar de komst van Tian Min toe te werken. 

Hoe dat komt zullen we hieronder uitleggen door een kort verslag per dag:

Dag 1 (29 mei - vertrek naar China)
Na al een paar dagen vol van zenuwen geweest te zijn, mochten we dan eindelijk naar het land waar onze kinderen geboren zijn. De vlucht verliep volgens plan en rond 6.30 uur plaatselijke tijd landden we in Beijing. 

Dag 2 (30 mei - aankomst in China)
Een dag die we niet snel zullen vergeten...
Bij het willen passeren van de Chinese douane, krijgen we te horen dat het paspoort van Hao Min als ongeldig in hun systeem staat vermeld. We hebben werkelijk geen idee hoe dat kan, maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit foutje snel rechtgezet kan worden. Hoe langer we moeten wachten, hoe meer we inzien dat we echt een groot probleem hebben. Men zegt dat Hao Min zijn paspoort in Nederland als verloren staat geregistreerd en daardoor ongeldig is verklaard. 

Als Ralph (die al aan de andere kant van de poortjes was) navraagt wat we nu moeten doen, krijgen we te horen dat de Nederlandse ambassade in Beijing gesloten is op zaterdag en dat het in Nederland moet worden rechtgezet. Lukt dat niet, dan moeten wij met het eerstvolgende toestel terug naar Schiphol...

Dat was behoorlijk schrikken, want zo snel iets regelen in Nederland, op zaterdag en ook nog eens midden in de nacht, lijkt ons uitgesloten. 

We hielden er op dat moment ernstig rekening mee dat de adoptie niet door zou kunnen gaan. 

Gelukkig kregen we via een noodnummer van de Nederlandse ambassade een medewerker aan de telefoon. Na ons verhaal te hebben gedaan heeft hij een collega (die over dit soort zaken gaat) ingeschakeld en na veel heen en weer gebel en gemail leek er een oplossing voorhanden. Hij (Robert) had gesproken met de immigratiedienst waar wij al een paar uur aan het wachten waren en had de hoop dat een noodpaspoort ons China in zou kunnen helpen. 

Na ruim 2 uur wachten was Robert met het document op het vliegveld aangekomen. Hij werd niet toegelaten tot de plaats waar wij waren, dus werd Ralph naar hem begeleid. Hij maakte het paspoort in orde met de pasfoto van Hao Min die we gelukkig bij ons hadden. 100% garantie op een goede afloop was er echter niet. 

Ralph mocht niet meer terug naar de immigratiedienst en wist dus niet of het zou lukken. Een ruim half uur later kwam Marloes met Hao Min op haar arm eindelijk aangelopen...

Zonder Roberts hulp zouden we nu niet in China zijn.

Ruim 6 uur later dan gepland kwamen we in de aankomsthal. Onze Beijing-gids (Linda) en de andere familie met wie we reizen hadden al die tijd op ons gewacht op de luchthaven. 

Toen snel met een busje naar het treinstation en met de trein naar Jinan. 

Om 19u kwamen we in ons hotel aan en een half uur later moest Marloes alweer klaarstaan om met onze provincie-gids (Angela) en H. (de man van het andere gezin) boodschappen te gaan doen.

Ralph ging met Hao Min en J. (de vrouw van H.) en hun dochter M. ergens wat eten. 

Wat een dag was dit... Boos omdat het paspoort van Hao Min zonder reden ongeldig was, moe van de lange dag, maar vooral opgelucht dat we toch China in mochten en de volgende dag Tian Min zouden ontmoeten!

Wat niet onvermeld mag blijven, is dat onze kanjer Hao Min gedurende de ruim 6 uur die we op de luchthaven hebben doorgebracht ontzettend lief is geweest. 

Dag 3 (31 mei - de overdracht)
Na een vrij korte nacht is het dan zover: Tian Min komt vanmiddag naar ons toe. De overdracht zal in onze hotelkamer plaatsvinden. Bij Hao Min was dat in een sfeerloos kantoor in een overheidsgebouw, dus dit is een stuk intiemer. 

Zoals gezegd vond Tian Min het helemaal niet leuk. Hij wilde de kamer uit en toen dat niet lukte heeft hij in een hoekje liggen huilen. Heel aandoenlijk maar wel begrijpelijk. Hao Min deed al meteen enorm zijn best om ons te helpen met Tian Min. Voor hem erg lastig dat Tian Min hem niet toelaat in zijn comfort zone. Probeer dat maar eens uit te leggen aan een kereltje van 5!

Na een tijdje wist Marloes Tian Min te troosten en viel hij bij haar op schoot in slaap. Daarna was het goed, althans... Marloes is nu degene aan wie hij hangt en wie hij vertrouwt. Hao Min en Ralph zijn nog niet zover. 

De eerste keer samen eten werd een puinhoop. Waar Hao Min twee jaar geleden heel braaf met een slab om zijn berg eten weg zat te werken, daar pakt Tian Min alles op waar hij maar bij kan. De eetstokjes vliegen in het rond, met zijn handjes slaat hij in het eten en stilzitten is er niet bij...

De eerste keer slapen ging gelukkig wel goed. Hij werd maar één keer heel even wakker. 

Dag 4 (1 juni - de adoptieprocedure)
Vandaag staat in het teken van de adoptieprocedure. 
's Ochtends vroeg op pad. Eerst naar het administratiekantoor. Omdat we wat aan de late kant waren, moesten we een tijdje wachten voor we aan de beurt waren. Verder gaat de procedure daar redelijk vlot. Alle formulieren hadden we de avond ervoor al ondertekend. We moesten alleen nog onze duimafdrukken zetten. Tian Min moest een handafdruk zetten :-).

Volgende halte: het politiebureau. Daar is de aanvraag voor een (Chinees) paspoort voor Tian Min gedaan. Die hebben we nodig om met hem het land uit te mogen. 

Tot slot het notariskantoor. Daar moeten de documenten worden gelegaliseerd. 

Al met al weer een lange en vermoeiende dag. 

Met name voor Hao Min vervelend, want hij merkt natuurlijk dat het niet meer is zoals hij gewend is en daarbij ook nog eens dat het broertje waar hij zo naar uitgekeken heeft zich nog niet openstelt voor hem. 

Sinds ons vertrek op 29 mei, hebben we alleen nog maar in vliegtuig, luchthaven, bus, trein, taxi, kantoor, politiebureau en hotelkamer gezeten... Geen wonder dat we allemaal enorme behoefte hebben aan wat tijd met het gezin.

Morgen hebben we die tijd gelukkig!

Dag 5 (2 juni - even helemaal niks)
Vandaag geen verplichte nummertjes op het programma!
De kleine mannen hebben heerlijk uitgeslapen. Niet vreemd omdat op tijd naar bed gaan nog niet gelukt is. 

Na het ontbijt zijn we een stukje gaan wandelen en hebben ontspannen geluncht in een park dichtbij het hotel. 
De jongens hebben daar een beetje samen kunnen spelen en dat ging al best goed. Hoewel Tian Min nog steeds niet altijd even lief doet tegen Hao Min, blijft Hao Min het echt goed proberen. En gelukkig krijgt Hao Min ook door dat als Tian Min iets afpakt, hij het gewoon terug moet pakken. Ook dat gaat steeds beter en zorgt voor minder frustratie momenten bij Hao Min. Maar dat Hao Min het er niet makkelijk mee heeft, dat is ons wel duidelijk. 

Gelukkig zien we na deze paar dagen wel dat het steeds een beetje beter gaat. 
Ook Ralph krijgt steeds meer leuke contactmomenten met Tian Min. 

Dag 6 (3 juni - ochtend vrij en papierwerk)
Vandaag hadden we in de ochtend 'vrij'. Lekker de deur uit geweest en koffie gedronken bij Starbucks.
In de middag gingen H., Hao Min en Ralph met Angela mee op pad. Er moest nog wat geregeld worden bij het notariskantoor en bij het politiebureau. Toch weer 3 uur onderweg. Het was wel even fijn voor Hao Min en Ralph om 100% aandacht voor elkaar te hebben. En Hao Min kon nog even een broodnodig tukkie doen in de taxi die hij helemaal zelf tot stoppen had gebracht :-). 

Marloes bleef met Tian Min in het hotel en Tian Min heeft wat uurtjes slaap kunnen pakken.

Vanaf nu ziet ons programma er als volgt uit:

morgen gaan we met de trein naar Qingdao, waar het tehuis van Tian Min staat.
Vrijdag brengen we een bezoek aan het tehuis en zaterdag bezoeken we de plaats waar Tian Min gevonden is.

Zondag vertrekken naar Beijing en daar verblijven we tot we weer naar huis gaan. 

Voor die tijd komen we ongetwijfeld nog met een update. 

Groetjes van Ralph, Marloes, Hao Min & Tian Min

Geen opmerkingen:

Een reactie posten